Sunday, 14 August 2011

Karena Ku Sanggup



Lirik Lagu Agnes Monica – Karena Ku Sanggup
Biarlah ku sentuhmu
Berikanku rasa itu
Pelukmu yang dulu
Pernah buatku
Ku tak bisa paksamu
‘tuk tinggal disisiku
Walau kau yang selalu sakiti
Aku dengan perbuatanmu
Namun sudah kau pergilah
Jangan kau sesali
http://hotliriklagu.com
Reff:
Karena ku sanggup walau ku tak mau
Berdiri sendiri tanpamu
Ku mau kau tak usah ragu
Tinggalkan aku
Huuu.. kalau memang harus begitu
Tak yakin ku kan mampu
Hapus rasa sakitku
Ku ‘kan selalu perjuangkan cinta kita
Namun apa salahku
Hingga ku tak layak dapatkan kesungguhanmu
Back to Reff:
Tak perlu kau buatku mengerti
Tersenyumlah karena ku sanggup
Sekian.... tamat nye sebuah kisah...
tata!!

Live Without Life

Salam...

Entry kali ni.. erm.. tentang ape yer.. x yaw ler.. huhuhu... LIVE WITHOUT LIFE .. pernah x korang rase? ermm.. ape tu ye? senyum tapi x hepi? makan tapi x kenyag? mandi tapi x basah? atau cuma lepas batuk di tangga?

alamak!! ade kaitan x ni... huhu...

kadang2 korang rase hepi.. sangat.. ase bernyawa... but in a second jer... ase lemau! 

pernah x korang sedang gelak ketawa... tapi tiba2 korang menangis... merintih sebab sedih? 

pernah bila sedang gembira tapi korang rase.. macam ade yang kurang... 

sakit tak? 

huhu... ape punye soalan la... hermmm.....

kadang2 harapan tinggiiiiiiiii..... tapi tibe2 terjatuh.. sakit kan? 

ok lah.. da merepek da ni.. 

tata!!

Wednesday, 13 July 2011

Nice Quote : what is ur`s?

salam!!! HYE..... hehehehe.. lame menyepi yer... huhuhu........... NICE QUOTE... korang ade fav quote morang sendiri x?


aritu ade la ak terjumpe quote ni..... eherm2!!! bunyiknye cam ni...

 'jangan lah kamu mencintai seseorang kerana kelebihannya, kelak kamu akan sedih dengan kekurangannya, tetapi cintailah seseorang kerana kekurangannya, kelak kamu pasti akan gembira dengan kelebihannya'....

hermmm...... ak ase macam sangat bererti palk.. sampai termimpi2 la citernyer.. huhu...

korang rase ape maksudnye ye?

aku ase an.. maksud yang sangat jelas... jangn memilih teman hidup kite pada dasar yang baik jer.. tapi teliti BAKAL teman hidup kite sehabisnyer.... cintai kekurangannyer... jangn hanya mahukan kelebihannya... kelak memang x kan kekal.. huhu... ooppss!!! terlebih sudah.. hahaha...

ok3... cube citer fav quote korag plak...

peace!!!

Thursday, 30 June 2011

kEMBALI!!!

HYE!!!

Salam....

Da lame x update belog!!!!! huhuhuhuhu... sibuk yang memanjang dengan kerja n small bisness .. uhuhuhuhu...

kenape hari ni boleh update plak? hehehehe.... sebabnye.. hari ni adalah hari keDUA... DUA ye... aku MC... sebab sempot yang tetibe datang menyerang bersama kesan2 sampingan yang lain.. hahahhaha...
tapi boleh lagi setakat nak online .... huhuhuhuhu...

so!!! bile pepagi nak p keja ase macam.. alahai malasnye nak masuk opis arini.... huhuhu... korang ade x ase cam tu? kalau xder memang boleh tabik sepering kat korang ni.... huhu

tapi nak jadi tebiat manusia ni.. bile dah dok umah cam gini.. BOSAN !!! (la pulak) haish!!! itulah manusia.. hahahahha...




mari lah kite same berpk!!!!

ok lah!! tata.. yang baik buat teladan... yang tak elok buta sempadan ye kwn2!!!!

da...

Thursday, 26 May 2011

Indah Ciptaan Tuhan.....

Salam Semua!!!!

Entry kali ni nak share indahnye kejadian Tuhan yang Maha Mengetahui....

Hari ni 27th May 2011.. tengahari terjadi satu kejadian lingkaran hitam pada matahari.. satu lingkaran besar yang ader pelangi di selilingnyer....

ok.. ni gambar2 yang akma dapat....









ni je la yang sempat di ambil... harap2 dapat kongsi dengan kawan2 sumer... akma ase bertuah sangat dapat tengok kejadian yang cantik ni..... untuk sedetik akma rase takut...

Ader pendapat cakap cam ni : Fenomena ini disebut sebagai “Halo” (berasal dari bahasa Yunani kuno: “lingkaran bulan”)
Halo ini merupakan hasil pembelokan cahaya Matahari oleh partikel wap air di atmosfera. Saat musim hujan, partikel wap air ada yang naik hingga tinggi sekali di atmosfera. Seperti diketahui, partikel air memiliki kemampuan untuk membelokkan atau membiaskan cahaya. Karena terjadi pada siang hari, saat posisi Matahari sedang tegak lurus terhadap Bumi, maka cahaya yang dibelokkan juga lebih kecil. Hal ini menyebabkan kita melihat adanya lingkaran gelap di sekeliling Matahari
Fenomena Halo ini juga hanya terlihat pada siang hari, sekitar pukul 12.00-13.00 dan hanya boleh disaksikan pada musim hujan (mirip seperti pelangi)
Wah, sungguh suatu pengalaman yang mengasyikkan. Di sini, kita diingatkan kembali akan dahsyatnya kuasa Tuhan yang telah menciptakan alam semesta ini. Betapa sederhananya Dia ciptakan fenomena ‘ajaib’ seperti ini; dan betapa kecilnya manusia yang berusaha menyelami apa yang menyebabkan terjadinya fenomena semacam ini...

Ade jugak yang cakap `dah nak kiamat ke?`... hermmm.. ade yang cakap ade alien datang...haish!! macam2 la...

walau ape2 pon kan.. kejadian ni bawak kite berfikir... dan ingat yamh kite hanya pinjam dunia ni untuk sementara...

well... sampai sini sajer....

Yang baik diambil iktibar yang buruk jangan ikut taw!!!

tata!!!

See ya!!

Sunday, 22 May 2011

Demam Nur Kasih... (^__^)

Salam...

Entry kali ni nak share pasal citer yang tengah hangat lagi meleyop sekarang ni... opkos la korang dah taw an...
ape lagi kalau bukan NUR KASIH THE MOVIE....

eherm3!!! saya selaku pengikut setia drama Nur Kasih ingin megesyorkan kepada anda sekalian segera menyerang panggung terdekat kerana memang berbaloi2!!!

Best wooo.... love story so sweat... sweat sangat3!!!.. ermmm moral of the story.. banyak sangat and yang paling penting dah berjaya menyedarkan aku yang mane yang betul dan telah membantu aku dalam membuat satu keputusan penting...

Sebenarnye x pueh tengok sekali jer,... nak tengok lagi.... mesti kene tengok lagi... banyak unexpected scene yang ade.... pada yang belum tengok... citer ni overall hanya tentang Nur Amina, Adam dan Aidil.... sangat mencabar emosi anda.... panggung memang penuh,... naseb dah beli tiket awai2.... kalau x duduk la kat bawah kene melangut... haish!!

sedih? jangan lah dikenang baru beberape minit cerita dah mula ... air mata pon jatuh... suasana dalam panggung memang sayu... makcik2 kebanyakannye keluar panggung dengan mate sembab dan merah..

Kisah cita Adam dan Nur Amina memang aku tabik!! terbaik.. lakonan yang memang berjaya dengan penghayatan yang sangat dasyat boleh bawak audience masuk dalam drama diorang.... bagi aku cinta Adam pada Nur sangat lah aku kagumi....


eh! alamak! terlupe pulak.... lagu2 dalam citer ni memang masyuk sangat.. sesuai dan membuai.. hahahahhaha... layanzzz... kalau ade sesape yang tau tajuk sume lagu yang ade dalam movie ni.. jangan simpan sendiri yer... hikmhikhikhik...


ok3!!!

ni sikit yang aku boleh share....













nilah antara scene menarik, sedih n sweat sangat dalam citer ni................. 

jangan lupe pegi tengok ye!!!

enjoy....~~~~
bye!!1

Thursday, 19 May 2011

rintihan seorang `kakak`....

Salam.. entry kali ni.. ermm.. x taw la yer... huhuhu... mungkin rasa hati aku.... rintihan seorang kakak buat adik2 yang amat aku syangi....  
knape selalu benci melihat kakak? Salah kah kakak menegur yang mane dirasakan tidak baik untuk adiknye? pernah x terpk mengapa semua itu dilarang...

mengapa selalu kakak itu berpesan jangan selalu keluar malam.. jangan asyik pegang henfon.. jangan asyik dengan tv jer... tidak adakah terlintas walau sedikit mengapa semuanya x kena semuanya x boleh...

tidak tinggalkah walau sekelumit rasa hormat pada seorang kakak yang terlalu banyak bersaba... yang terlalu baayk memendam...

pernahkah seorang kakak mahukan sesuatu yang buruk untuk adik2nya? pernahkah seorang kakak membiarkan adik2nya kelaparan... ?

tidakkah seorang adik itu nampak kebaikan disetiap teguran seorang kakak? salahkah semua itu? adakah larangan seorang kakak itu pada sesuatu yang baik?

Tidakkah seorang kakak pernah menggembirakan hati adik? Mengertilah seorang kakak itu selalu mahukan yang terbaik untuk adik2nya.. mahukan sesuatu yang boleh membuatkan adik2nya gembira tanpa terpesong. tapi pernahkah seorang adik menggembirakan hati kakaknya?

Lalu bagaimana dengan hati seorang ibu? Pernahkah adik2 berfikir apa yang dirasakan seorang ibu saat tiada rasa hormat yang terbit atas setiap perintah dan larangan serta nasihatnya?

Tidakkah pernah seorang adik berfikir mahukan kesenangan untuk ibunya?

Bagaimana agaknya rasa hati seorang ibu... Ya allah... maafkan lah aku disetiap keingkaran ku... peliharalah hati ibuku ya allah....

Aminnn.....