Sunday, 14 August 2011

Karena Ku Sanggup



Lirik Lagu Agnes Monica – Karena Ku Sanggup
Biarlah ku sentuhmu
Berikanku rasa itu
Pelukmu yang dulu
Pernah buatku
Ku tak bisa paksamu
‘tuk tinggal disisiku
Walau kau yang selalu sakiti
Aku dengan perbuatanmu
Namun sudah kau pergilah
Jangan kau sesali
http://hotliriklagu.com
Reff:
Karena ku sanggup walau ku tak mau
Berdiri sendiri tanpamu
Ku mau kau tak usah ragu
Tinggalkan aku
Huuu.. kalau memang harus begitu
Tak yakin ku kan mampu
Hapus rasa sakitku
Ku ‘kan selalu perjuangkan cinta kita
Namun apa salahku
Hingga ku tak layak dapatkan kesungguhanmu
Back to Reff:
Tak perlu kau buatku mengerti
Tersenyumlah karena ku sanggup
Sekian.... tamat nye sebuah kisah...
tata!!

Live Without Life

Salam...

Entry kali ni.. erm.. tentang ape yer.. x yaw ler.. huhuhu... LIVE WITHOUT LIFE .. pernah x korang rase? ermm.. ape tu ye? senyum tapi x hepi? makan tapi x kenyag? mandi tapi x basah? atau cuma lepas batuk di tangga?

alamak!! ade kaitan x ni... huhu...

kadang2 korang rase hepi.. sangat.. ase bernyawa... but in a second jer... ase lemau! 

pernah x korang sedang gelak ketawa... tapi tiba2 korang menangis... merintih sebab sedih? 

pernah bila sedang gembira tapi korang rase.. macam ade yang kurang... 

sakit tak? 

huhu... ape punye soalan la... hermmm.....

kadang2 harapan tinggiiiiiiiii..... tapi tibe2 terjatuh.. sakit kan? 

ok lah.. da merepek da ni.. 

tata!!

Wednesday, 13 July 2011

Nice Quote : what is ur`s?

salam!!! HYE..... hehehehe.. lame menyepi yer... huhuhu........... NICE QUOTE... korang ade fav quote morang sendiri x?


aritu ade la ak terjumpe quote ni..... eherm2!!! bunyiknye cam ni...

 'jangan lah kamu mencintai seseorang kerana kelebihannya, kelak kamu akan sedih dengan kekurangannya, tetapi cintailah seseorang kerana kekurangannya, kelak kamu pasti akan gembira dengan kelebihannya'....

hermmm...... ak ase macam sangat bererti palk.. sampai termimpi2 la citernyer.. huhu...

korang rase ape maksudnye ye?

aku ase an.. maksud yang sangat jelas... jangn memilih teman hidup kite pada dasar yang baik jer.. tapi teliti BAKAL teman hidup kite sehabisnyer.... cintai kekurangannyer... jangn hanya mahukan kelebihannya... kelak memang x kan kekal.. huhu... ooppss!!! terlebih sudah.. hahaha...

ok3... cube citer fav quote korag plak...

peace!!!

Thursday, 30 June 2011

kEMBALI!!!

HYE!!!

Salam....

Da lame x update belog!!!!! huhuhuhuhu... sibuk yang memanjang dengan kerja n small bisness .. uhuhuhuhu...

kenape hari ni boleh update plak? hehehehe.... sebabnye.. hari ni adalah hari keDUA... DUA ye... aku MC... sebab sempot yang tetibe datang menyerang bersama kesan2 sampingan yang lain.. hahahhaha...
tapi boleh lagi setakat nak online .... huhuhuhuhu...

so!!! bile pepagi nak p keja ase macam.. alahai malasnye nak masuk opis arini.... huhuhu... korang ade x ase cam tu? kalau xder memang boleh tabik sepering kat korang ni.... huhu

tapi nak jadi tebiat manusia ni.. bile dah dok umah cam gini.. BOSAN !!! (la pulak) haish!!! itulah manusia.. hahahahha...




mari lah kite same berpk!!!!

ok lah!! tata.. yang baik buat teladan... yang tak elok buta sempadan ye kwn2!!!!

da...

Thursday, 26 May 2011

Indah Ciptaan Tuhan.....

Salam Semua!!!!

Entry kali ni nak share indahnye kejadian Tuhan yang Maha Mengetahui....

Hari ni 27th May 2011.. tengahari terjadi satu kejadian lingkaran hitam pada matahari.. satu lingkaran besar yang ader pelangi di selilingnyer....

ok.. ni gambar2 yang akma dapat....









ni je la yang sempat di ambil... harap2 dapat kongsi dengan kawan2 sumer... akma ase bertuah sangat dapat tengok kejadian yang cantik ni..... untuk sedetik akma rase takut...

Ader pendapat cakap cam ni : Fenomena ini disebut sebagai “Halo” (berasal dari bahasa Yunani kuno: “lingkaran bulan”)
Halo ini merupakan hasil pembelokan cahaya Matahari oleh partikel wap air di atmosfera. Saat musim hujan, partikel wap air ada yang naik hingga tinggi sekali di atmosfera. Seperti diketahui, partikel air memiliki kemampuan untuk membelokkan atau membiaskan cahaya. Karena terjadi pada siang hari, saat posisi Matahari sedang tegak lurus terhadap Bumi, maka cahaya yang dibelokkan juga lebih kecil. Hal ini menyebabkan kita melihat adanya lingkaran gelap di sekeliling Matahari
Fenomena Halo ini juga hanya terlihat pada siang hari, sekitar pukul 12.00-13.00 dan hanya boleh disaksikan pada musim hujan (mirip seperti pelangi)
Wah, sungguh suatu pengalaman yang mengasyikkan. Di sini, kita diingatkan kembali akan dahsyatnya kuasa Tuhan yang telah menciptakan alam semesta ini. Betapa sederhananya Dia ciptakan fenomena ‘ajaib’ seperti ini; dan betapa kecilnya manusia yang berusaha menyelami apa yang menyebabkan terjadinya fenomena semacam ini...

Ade jugak yang cakap `dah nak kiamat ke?`... hermmm.. ade yang cakap ade alien datang...haish!! macam2 la...

walau ape2 pon kan.. kejadian ni bawak kite berfikir... dan ingat yamh kite hanya pinjam dunia ni untuk sementara...

well... sampai sini sajer....

Yang baik diambil iktibar yang buruk jangan ikut taw!!!

tata!!!

See ya!!

Sunday, 22 May 2011

Demam Nur Kasih... (^__^)

Salam...

Entry kali ni nak share pasal citer yang tengah hangat lagi meleyop sekarang ni... opkos la korang dah taw an...
ape lagi kalau bukan NUR KASIH THE MOVIE....

eherm3!!! saya selaku pengikut setia drama Nur Kasih ingin megesyorkan kepada anda sekalian segera menyerang panggung terdekat kerana memang berbaloi2!!!

Best wooo.... love story so sweat... sweat sangat3!!!.. ermmm moral of the story.. banyak sangat and yang paling penting dah berjaya menyedarkan aku yang mane yang betul dan telah membantu aku dalam membuat satu keputusan penting...

Sebenarnye x pueh tengok sekali jer,... nak tengok lagi.... mesti kene tengok lagi... banyak unexpected scene yang ade.... pada yang belum tengok... citer ni overall hanya tentang Nur Amina, Adam dan Aidil.... sangat mencabar emosi anda.... panggung memang penuh,... naseb dah beli tiket awai2.... kalau x duduk la kat bawah kene melangut... haish!!

sedih? jangan lah dikenang baru beberape minit cerita dah mula ... air mata pon jatuh... suasana dalam panggung memang sayu... makcik2 kebanyakannye keluar panggung dengan mate sembab dan merah..

Kisah cita Adam dan Nur Amina memang aku tabik!! terbaik.. lakonan yang memang berjaya dengan penghayatan yang sangat dasyat boleh bawak audience masuk dalam drama diorang.... bagi aku cinta Adam pada Nur sangat lah aku kagumi....


eh! alamak! terlupe pulak.... lagu2 dalam citer ni memang masyuk sangat.. sesuai dan membuai.. hahahahhaha... layanzzz... kalau ade sesape yang tau tajuk sume lagu yang ade dalam movie ni.. jangan simpan sendiri yer... hikmhikhikhik...


ok3!!!

ni sikit yang aku boleh share....













nilah antara scene menarik, sedih n sweat sangat dalam citer ni................. 

jangan lupe pegi tengok ye!!!

enjoy....~~~~
bye!!1

Thursday, 19 May 2011

rintihan seorang `kakak`....

Salam.. entry kali ni.. ermm.. x taw la yer... huhuhu... mungkin rasa hati aku.... rintihan seorang kakak buat adik2 yang amat aku syangi....  
knape selalu benci melihat kakak? Salah kah kakak menegur yang mane dirasakan tidak baik untuk adiknye? pernah x terpk mengapa semua itu dilarang...

mengapa selalu kakak itu berpesan jangan selalu keluar malam.. jangan asyik pegang henfon.. jangan asyik dengan tv jer... tidak adakah terlintas walau sedikit mengapa semuanya x kena semuanya x boleh...

tidak tinggalkah walau sekelumit rasa hormat pada seorang kakak yang terlalu banyak bersaba... yang terlalu baayk memendam...

pernahkah seorang kakak mahukan sesuatu yang buruk untuk adik2nya? pernahkah seorang kakak membiarkan adik2nya kelaparan... ?

tidakkah seorang adik itu nampak kebaikan disetiap teguran seorang kakak? salahkah semua itu? adakah larangan seorang kakak itu pada sesuatu yang baik?

Tidakkah seorang kakak pernah menggembirakan hati adik? Mengertilah seorang kakak itu selalu mahukan yang terbaik untuk adik2nya.. mahukan sesuatu yang boleh membuatkan adik2nya gembira tanpa terpesong. tapi pernahkah seorang adik menggembirakan hati kakaknya?

Lalu bagaimana dengan hati seorang ibu? Pernahkah adik2 berfikir apa yang dirasakan seorang ibu saat tiada rasa hormat yang terbit atas setiap perintah dan larangan serta nasihatnya?

Tidakkah pernah seorang adik berfikir mahukan kesenangan untuk ibunya?

Bagaimana agaknya rasa hati seorang ibu... Ya allah... maafkan lah aku disetiap keingkaran ku... peliharalah hati ibuku ya allah....

Aminnn.....

Monday, 2 May 2011

Impian Saye...

Salam....

arini nak kongsi impian aku ngan korang sume... sempena mase kelapangan... hakhakhakhak...
sebenarnyer.. aku nak ade pandapatan tetap.. n opkos mencukupi (sape yang xnak pendapatan cukup ye x? hakhakhakhakhak....  

keduanyer... aku nak bios sebijik!!! bios model lame yang macam ni....

n opkos la kan aku amik auto.... hahahahahaha... n wane hitam.... ouuuhhh!!!! memang hati aku melekat kat ci bios ni... x boelh nak ubah dah.. hahahaha... 

yang ketiga pulak.. aku nak umah sendiri.. kalau dapat,,, n insyaallah dapat.. aku nak SEMI-D ...  yang lebeh kurang cam gini...

lebih kurang la.... tak de la sebijik sangat.. inilah impian aku... antaranya... hahahahaha..... rumah ni haruslah dihias dan dikonsepkan oleh aku sendiri.. hahahahaha.... opkos la kan... kalo ade 4 bilik lagi la bagos.... hahahahahaha.... sume da plan baik punyer... plan sedang diusahakan... insyaallah....

inilah inpian yang besar2.. yang kecik2 tu macam bese2 jer.... huhuhuhuhu...

korang cam ne lak? cer citer sikit...

papai!!!!

M.A.R.A.H....................................



Salam...  MARAH... pe tu marah.. bagi aku marah adalah salah satu emosi yang dihasilkan dari dalam diri disebabkan oleh ketidakpuasan hati atau ketindasan atau sebagainya.. ahahahahaha...

pernah tak korng rase marah sangat2... tapi tak boleh nak marah... bukan tak nak marah tapi TAK BOLEH... so korang terpaksa simpan marah yang teramat sangat dalam hati...

Pernah tak korang rase macam tu?
Pe korang buat nak hilangkan rase marah tu atau atleast kurangkan perasaan yang tak elok tu.. huhu

Kenapae aku tanye?

Sebab situasi ni selalu terjadi dalam life aku sejak dua menjak ni....

ape aku buat?

aku tunggu hujan... hahahahahaha.. oleh kerana umah aku ni kat kawasan yang lembap dan kering sepanjang tahun .. memang la selalunye akan hujan.. aku tunggu hujan lebat.. and then aku redah hujan tu.. aku senang macam tu.. pada aku hujan tu untuk teman aku... hujan tu mendamaikan.. lagi2 hujan yang datang dengan angin yang sepoi2 bahasa.. aku rase macam hujan tu peluk dan tenangkan aku... 



kalau tak hujan?

kalau tak hujan ni susah sikit la.. selalunye aku akan tahan marah sampai merah muke aku... hahahahahaha....


sakit.. sakit sangat.. nak marah tapi tak boleh nak lepas.. tahan la sampai merah muke2 aku nih.. dan kemuncaknyer akua menangis lah ape lagi.. hahahahahahahahahaha..... aku selalunyer akan pelok sesuatu untuk nangis.. untuk lepaskan sume yang ader kat dalam pale otak aku.. n untuk kembalikan warne asal kulit muke aku... wahahahahahahahahaha....  selalunyer.. aku akan pelok bantai bucuk aku.. hukhukhukhukhukhuk....

hermmmmmm... cam tu la care aku... korang cam ne pulak?

papai!!!

Saturday, 30 April 2011

Photo Sharing!!!!

ermm... salam... entry kali ni aku juz nak share gambo2 yang TERsnap secara sengajanya... hahahhahahaha... waktu aku g amik adik aku kat PSIS!!!!

aku tak de motif tertentu ye... cume mengisi kekosongan masa....

nilah aku... hikhikhik... ekceli aku tak pandai posing... hahahahaha...

ni lah adik aku.... yang pompuan tu la yang aku kutip kat PSIS tu ... hikhikhikhik....
n yang lelaki tu the one and only luvly young boy dalam pemly aku... buah hati pengarang jantung.... FARID DANIEL... ramai yang kate muke adik aku yang lelaki ni seiras muke aku... betol ke?
aku ase adik aku ni agak hemsemdan cumil... so kalo korang kate kitowang seiras maksudnyer.. aku on hemsem a.k.a shantek (malu3) + cumil la kan? hahahahahahahaha....
nilah mak aku yang tercinta!! luv u mummy!!!!
ni baru sikit ni..ada lagi 5 orang adik aku kat umah.. tak muat kete nak itot!!!!

last pix menunjukkan aku lagi cerah dari adik aku.. hakhakhakhakhakhak....

kalo korang nak tau nilah adik aku yang selalu teman aku gadoh!!! hahahhaha..
umuahxx!!! kakak mane tak sayang adek wei.....
thanx coz readin....
see ya!!! tata!!!

Yey!! Yey!!! Yey!!

Entry kali ni aku dengan xciedt nye nak gtaw.. gambar konvo dah sampai.. hahahahahhahahaha... walau pon xsecomel(ewah pasan.. hahaha) dan x segempaq yang diharapkan... tapi sedikit bagge bile tunjuk kat adik2... hikhikhikhikhikhik....









Sekian lah gambar yang diterime.. hukhukhukhuk... ....
x bape nak comel kan? hermmm..... mak aku tanye apesai sengih sangat... hahahahhahahahahhaha....
 aku diam jer... dan tetibe aser berbaloi plak bekerja keras selama 3 tahun ... (tapi kalo usaha lebih sikit msty dapat medel kecik comel itu!!!) haish.....
ok.. tata!!!

Wednesday, 27 April 2011

uniknya sebuah kesunyian....

Salam...
Entry kali ni tak taw la sempena ape.... ermm.. mari kiter bercerite hakikat sebuah kesunyian.... (hikhikhik)...
secara amnya KESUNYIAN adalah Lonely dan Lonely adalah KESUNYIAN.. hakhakhakhak.. lawak ke?

macam bese la kan.. malam2 mcm ni adalah wak2 utk melayan ape yang ader lam pale otak....
bile ade kesunyianpasti ade RINDU yang datang bertandang... PASTI!!!

Rindu? iyer.. rindu pada kenangn lalu...
masa itu...
keadaan itu..
kejadian itu...
senyuman itu..
jenaka itu...
expresi itu...


comel nye!!!! geram sangat!!!! rindu...................... S.A.N.G.A.T..................

Tuesday, 26 April 2011


tetibe... aku terjumpe lagu ni.... bile dengar n tengok VC ni aser dekat dengan diri aku... huhuhu... sila lah layan yer!!!


Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya...............

kesimpulannya... LOVE DOESNT MEAN THAT U HAVE TO BE TOGETHER...

berikanlah aku kekuatan!!!

Salam....



Sempena malam yang penuh kesedihan ni.. huhu.. aku tak tau nak kate ape sebenarnye.. banyak sangat yang aku nak citer... aku bingung aku takut aku xnak menyesal... aku perlu buat keputusan.. yang muktamad.. yang aku perlu tanggung akibatnye... aku dah penat.. penat biarkan masa yang tentukan sumenye... penat nak defend diri.. penat nak terangkan duduk perkara yang sebenarnyer... sebab aku taw berdiri atau duduk ke kiri atau ke kanan pasti ada akibatnye... pasti aku jua yang tersepit.. yang terselit...
Macam mane nak lawan kehendak hati.. macam mane nak betulkan diri.. macam mane nak fahamkan hati... macam mane nak belajar terima hakikat...


Ya Allah... kau tabahkanlah hatiku... Lelah hati dengan sifat positif... lelah jiwa dengan kepuraan2 yang dipaksa... sungguh aku nak lari jauh2.......... lari dari masalah tu bukan cara selesaikannye.. masalah perlu dihadapi... be positif be positif........





n i really need this pills!!!!




ok.. dat`s oll....

Monday, 25 April 2011

i`m back!!!!!

salam......

eherm3!!!! selamat bertemu kembali.. hehehehe... maap la ye da lame x membelog kan diri... sibuk... sangat sibuk dalam menyibukkan diri.. hakhakhakhak... ekceli da banyak yang berubah...

1st of all : aku kini dah bergelar TOUR COORDINATOR!!! hehehehehehe... ape tu? itu adalah sejenis pekerjaan.. hikhik... aku keje kat travel agency... kat Taiping... tempat praktikal lama aku... tetiba di satu hari sebelum konvo bos aku kol panggil keje.. aku pon ape lagi melompat la!!! memang aku nak keje sini sebab boleh banyak berjalan ke merata2!!! hakhakhakhak.... ok3.... sebenarnye sekarang da nak masuk sebulan kat sini... sekarang kat opis ni.. hikhikhikhik... (aku bukan mengulat taw.. tapi berlatih menaip kejap.. hikhikhik..) ok3... kat sini sume staff pempuan dan aku sorang jer melayu.. walaopon aku x faham ape diowang kate tapi diowang sume best!!!!!
Hopefully aku boleh keje lame kat sini... oklah memandangkan sekarang wak2 keje aku stop dulu.. nanty malam aku sambung k? (insyaallah)...

Jumpe lagi!!!!

Wednesday, 30 March 2011

Pasti ada yang terluka...

Entry ni x tau la utk ape... huhuhu.... walau ape pon yang kite buat atau cakap... knp mesti ade pihak yang terasa? mesti ader yang trluka? macm mane kite nak puaskan hati sume orang? perlu ke kite lukakan hati sendiri?
sebab walau ape pon yang kite buat atau cakap.. kite TAK KAN dapat jaga hati semua orang!!!!
tak de manusia yang sempurna... n again kite akan salah kan diri sendiri!!!!

silent is better!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Salam....
lame menyepi yer... huhuhuhu...... bz sikit... malas nak ngadap pc ni... ader lappy kan senang..... herm......

SO...... back 2 da top... SILENT IS BETTER.... betoi ke? ader yang kate prinsip ni da x boley pakai... tapi bagi aku aku still gune lagi... diam 2 LEBIH baik... betul kan... kalau kite brckp kite x sedar mungkin kite ade melukakan hati sape2... sometimes kite x sedar pon ape yang kite cakap 2... sebab sume orang dibesarkan dengan lain2 cara.. sangat berbeza.. so setiap orang ader pandangan yang tersendiri....AND..............kebenaran itu menyakitkan.... bile kite berusaha menjaga hati orang lain dengan SOROK `da truth` yang blh mmbawa masalah,,dalam tak sedar hati sendiri yang sakit!!! sangat sakit!! kalau ckp kene jugak.. tak cakap pon kene jugak.. so diam 2 lebih baik!! yeah!!!


jd sy pilih utk senyap.... ermmm... lebih baik KOT.... huhuhu... korang cam ne lak? hehehhe....


mari kite membisu!!!!

Thursday, 24 March 2011

First FOLLOWER!!!

Eherm3!!!
Salam...

entry ni dkluarkan drpd rase xcited akbt tlah mndapat FIRST FOLLOWER!!!!! give a big clap 2 my first follower which oso my luvly2 pren HAJAR ADNAN..... tenkiu... hehehhehehehehehehe.... nk tau orang nyer..???? jap ek...
tada...............

inilah dier hajar adnan... my pren wif cute lips n gorgeos eye!!!!
 beliau sangat ceria   n sy sngat senang dpt berkawan dengan beliau!!! umuah!!! hehehehehehehe..
sekian...  terima kasih......

Pre Konvokesyen!!!!

Salam....
Entry kali ni nak share sal raptai konvo aku kat poli ni,.... seperti yang sedia maklum.. aku adalah LULUSAN politeknik sultan idris shah (hehehehhehe... setelah 3 tahun menempuh dugan yang pelbagai perisa) akhirnya aku pon bergelar lulusan diploma pengurusan pelancongan... Sepanjang 3 tahun aku kat sini mcm aku blaja.. n mcm2 yang aku dapat... termasuk lah `my bucuk`.... hehehehe....

ok3.... back 2 da story... aku sekarang ade dekat asrama setelah berjaya menyelinap masuk hasil bantuan adik aku yang cantik.... hehehehehe... ok3.... eherm3... (asyik gelak je bile nak abis storynye an..) raptai brmula dengan pengambilan jubah n cenderahat serta nombor ape ntah.. n sebagainya....

selesai amik jubah kami (yang berangkatan 2 kereta seramai 9 orang) merayap ke sungai besar... cari makan cari macam2 la.. akhirnya kami mengisi perut yang sudah berbunyi.... aku makan nasi gorenga kanpung + telur mata + teh o suam = rm 5... ( ok lah 2 kan)

....... selesai mengisi perut kami ke poli terCINTA... raptai yang complicated dengan beratur mengikut nombor pon dimlakan... semasa raptai kami diberi penerangan cam ne nant nak tunduk n amik diploma kat atas pentas.. dan tetiba aku terpk cam ne la kalo aku terungkur dengan bergayanye kat atas stage 2..(huwawawawawawa... mesti cun munye!!!) hahahahahaha... sudah la .. aku nak mandi... overoll aku hepi sebb dpt jumpe kengkawan sume!! tapi ader yang kurang.. hua!!!!!! my bucuk xder....











sekian sahaja gambar yang dapat aku share... credit to Mr Pratab di atas gambar2 yang meletop!!! 

 sweet memories ever!!!
ok.. out!!!

Wednesday, 23 March 2011

eherm!!!! testing!! testing!!

salam..... 
ooooOooOoOOoOoOoOoO...... uweekkkk... uweekkkk...(ala2 baby menangis baru lahir).. baru melangkah ke alam blogger... knp sy tetibe nak blogger? sebab rase seronok view n bace kawn2 punye blog... tibe2 tmbul ase nak menghiburkan hati peminta di luar sane...(cewahhhh..perasan x hingat aku neh)... huhuhu.... well... niat dah lame ader sebenanrnyer... tapi baru skrg direalisasikan... bz lah katekan.. hehehehe.... 1st entry ni tak tau nak tulis ape...  cume nak share rase xcited!!!!! wahhhhhh... aku dah ader blog.......